Майже будь-яка жарка риби на кухні для багатьох є лотереєю пристане вона чи ні до сковороди. Деякі люди, для профілактики, використовують паніровку з борошна. Інші вибирають якісь хитрі види сковорідок.
Кухарі знають, що рибу можна посмажити і без прилипання. І вам не потрібна ніяка мука для панірування, а сковорідка може бути будь-якою, навіть самою старою.
Беремо шматок риби, який злегка маринуємо сіллю і цукром. Обвалюємо її з усіх боків, але не перестараємось, і залишаємо рибу на 5 хвилин.
Цукор з сіллю створюють фермент, який робить текстуру щільніше.
Далі нам знадобиться шматок пергаменту або паперу для випічки. Вирізаємо з нього коло розміром з сковороду і кладемо її всередину. Далі готуємо як зазвичай – наливаємо олію і готуємо рибу на папері як ні в чому не бувало.
Така імпровізована паперова сковорода дозволяє приготувати ідеальну рибу. Максимум, що трапиться, папір злегка потемніє.