Домашні коктейлі для схуднення – це суміш корисних і в той же час смачних продуктів. Вони покращують метаболізм і перешкоджають відкладенню надлишкового жиру в районі талії, пише Жіночий Світ.
Процес відкладення зайвої ваги може мати різні причини, але одна з найбільш поширених – підвищений апетит, з яким доводиться боротися. Влітку, коли на вулиці дуже жарко, актуальними будуть домашні коктейлі для схуднення. Коктейлі для схуднення допоможуть підтримувати правильне харчування і здоровий спосіб життя. Ми розповімо, як приготувати коктейлі для схуднення живота.
Манго лассі з кардамоном
Популярний індійський напій на йогуртовій основі з манго. В аюрведичній медицині лассі охолоджує травну систему, допомагаючи функціонувати кишечнику.
Складові:
- простий йогурт – 1 склянка
- молоко – 1/2 склянки
- нарізана м’якоть манго – 1 склянка
- цукор – 4 ч.л. або за смаком
- мелений кардамон – щіпка
Приготування: Манго помити, почистити і видалити кісточку. Нарізати м’якоть шматочками. Покласти манго, йогурт, молоко, цукор і кардамон в блендер і збивати протягом 2 хвилин.
Розлити напій по келихах, посипати меленим кардамоном і подавати. Лассі можна зберігати в холодильнику протягом 24 годин.
Імбирно-лимонний чай
Такий чай дуже багатий корисними речовинами, антиоксидантами, вітамінами, і елементами, які прискорюють обмінні процеси. Вживаючи його регулярно можна підвищити імунітет, позбутися від токсинів, поліпшити лімфотік, усунути ожиріння, целюліт і зміцнити структуру волосся і нігтів.
Складові:
- імбирний корінь – 1 шт
- сік лимона – 1/2 шт
- чорний перець – щіпка
- м’ята – 2-3 невеликих листочка
- зелений чай великолиста – заварка на літр
- вода – 1 л
- мед – за смаком
Приготування: Імбирний корінь помити, очистити, подрібнити і покласти в великий чайник для заварювання. З половинки лимона вичавити сік і полити ним імбир.
Окремо заварити чай і залити ним імбир. Додати в чай перець і перетерте м’ятні листя. Все закутати і дати постояти хвилин 10. Після чого обов’язково процідити, інакше смак буде дуже гострим і насиченим.
Подавати можна в будь-якому вигляді, виходячи з особистих переваг (можна і в охолодженому). Мед краще подати окремо. Якщо смак або аромат чаю здаватимуться занадто незвичними, можна додати в напій кілька шматочків апельсину, лимону або будь-якого іншого фрукту.
Чай масала
Чай масала – індійський напій, що дуже бадьорить. А спеції, присутні в ньому – прискорюють метаболізм. Це саме те, що потрібно бажаючим схуднути.
Складові:
- молоко 2,5-3,2% – 1000 мл
- вода – 1100 мл
- чай чорний, байховий (хороший цейлонський) – 20 г
- цукор – 75 г
- імбир свіжий (корінь) – 30 г
- мускатний горіх (середній) – 1 шт.
- перець чорний горошком – 10-15 шт.
- кориця (паличка) – 1 шт. або 1 ч.л.
- бадьян (зірочки) – 2 шт.
- фенхель – 0,5 ч.л.
- гвоздика (бутони) – 2-3 шт.
- фенугрек (пажитник, шамбала) – 0,5 ч.л.
- кардамон (цілий) – 4 шт.
Приготування: Довести до кипіння воду і молоко. Зменшити вогонь і засипати: в воду – чай, а в молоко – очищений і нарізаний дрібними шматочками імбир, нарізаний тонкими пластинами мускатний горіх і чорний перець. Через 2-3 хвилини додати в молоко розтерту корицю і решту спецій. Варити ще 2 хвилини, додати цукор і зняти молоко з вогню.
З’єднати молоко зі спеціями і чай. Для цього кілька разів перелити рідину з однієї посудини в іншу. Обшпарити чашки окропом, налити в них чай і подавати.
Зелений коктейль з ананасом і шпинатом
Зелені коктейлі зараз дуже популярні. Це один з кращих способів втамувати голод, наситити організм, а також скинути вагу і поліпшити здоров’я. До того ж це дуже смачно!
Складові:
- ананас – 200 г
- вода – 300 мл
- банани – 1 шт
- шпинат свіжий – 1 пучок
Приготування: Видалити плодоніжки ананаса. Для цього відкрутити її, міцно утримуючи фрукт. Відрізати по 2-3 см зверху і знизу.
Зрізати колючу шкірку ананаса і нарізати фрукт скибочками, товщиною трохи більше 1 см. Для коктейлю буде достатньо половини ананаса (серцевину не використовувати, якщо у тебе блендер недостатньо потужний). Листя шпинату помити і видалити зіпсовані. Банан нарізати кільцями.
Помістити все в блендер і змішати, додаючи поступово воду. За бажанням – більше (якщо потрібно щоб вийшов більш рідкий коктейль) або менше (якщо хочеш приготувати густий коктейль). Перелити коктейль в склянку і подавати на стіл. Бажано такий коктейль пити відразу.