Взимку шкіра на обличчі, піддається величезному стресу, пересихає, лущиться і виникає запалення. Позначається і нестача вітамінів. Не дивно, що до весни наш зовнішній вигляд далекий від квітучого. Не впадайте у відчай: повернути обличчю свіжість допоможе правильне харчування. Існує ряд продуктів, які мають здатність зволожувати шкіру зсередини і робити її м’якою і пружною.
Горіхи
Горіхи – один з кращих джерел вітаміну Е, який є необхідним для підтримання молодості і краси шкіри. Діючи як антиоксидант, він захищає організм від окисних процесів, дарує клітинам епідермісу зволоження і уповільнює старіння і в’янення шкіри.
Авокадо
М’якоть авокадо насичена антиоксидантами, а також вітаміном краси – Е, який сприяє регенерації клітин шкіри. Крім того, екзотичний фрукт багатий ненасиченими жирними кислотами, які дарують шкірі зволоження і живлять її. У плані готування авокадо універсальний: його можна додавати в салати, десерти, смузі або робити смачні тости на сніданок.
Жирна риба
Жирна морська риба – багате джерело корисних жирів, які покращують стан шкіри і зменшують запальні процеси. Саме час включити в свій раціон макрель, лосося, сардини, оселедець, скумбрію, тунця і чорну тріску. При цьому рибу краще запікати в духовці або готувати на пару – так, вона дуже корисна.
Огірки
Огірки на 90% складаються з вологи, необхідної для зволоження епідермісу. Забезпечуючи організм вітамінами А і С, зелені плоди сприяють відновленню клітин шкіри та заспокоюють її. Що ще важливіше – в огірках міститься діоксид кремнію – мінерал, який зміцнює сполучні тканини і робить шкіру еластичною і пружною.
Листові овочі
Шпинат, листовий салат, всі види капусти, рукола, буряк мангольд, петрушка та інші листові овочі на 95% складаються з води. Регулярно вживаючи їх, ви підтримуєте гідратацію шкіри, а також насичуєте організм мінералами, вітамінами і антиоксидантами. Крім того, в овочах багато клітковини, яка очищає організм від токсинів і шлаків, які можуть викликати різні проблеми зі шкірою.