Більшість інфарктів і інсультів можна запобігти. Численні дослідження показали, що включення горіхів в щоденний раціон на третину знижує ризик виникнення інфарктів і інсультів.
Американські вчені провели дослідження, в якому взяли участь 15 осіб, які страждають зайвою вагою. Добровольців поділили на дві групи. Перша харчувалася тільки жирною їжею і отримувала напій, в основі якого були волоські горіхи. Друга група отримала аналогічне харчування без горіхів.
Дослідники оцінювали рівень жирів у всіх учасників і за допомогою спеціального обладнання визначали ступінь проходження крові через артерії.
З’ясувалося, що завдяки вживанню волоських горіхів судини перестали засмічуватись. Це зменшило ризик виникнення серцево-судинних захворювань та інсульту.
У волоському горісі містяться різні амінокислоти. Вони захищають здорові клітини від вільних радикалів і перешкоджають розмноженню ракових клітин.
Варто зазначити, що захворювання серцево-судинної системи є однією з головних причин смертності в розвинених країнах, і найчастіше саме від цих хвороб помирають пацієнти з діабетом. Дослідження показали, що якщо ці пацієнти з’їдають по 30 г горіхів п’ять днів на тиждень, то ризик смерті від інфаркту у них зменшується на 34%, а небезпека летального результату від інсульту на 17%. 30 грам – це близько 7 волоських горіхів або 24 горішків мигдалю.
У складі горіхів також міститься магній і омега-3, які допомагають при розумових навантаженнях.
Горіхи багаті залізом, що перешкоджає виникненню анемії і допомагає в боротьбі з безсонням і стресом.
Медики підкреслюють, що волоський горіх приносить користь тільки при відсутності протипоказань.