
Плавлений сир може бути різним – ковбасним, у вигляді пасти, солодким. І по своїх достоїнствах він навіть перевершує традиційний сир. Плавлений сир – дуже поживний, у ньому багато білка, жирів, цінних амінокислот, вітамінів і мінералів.
В одному звичайному плавленом сирку з магазину міститься 15% денної норми кальцію – в цьому сенсі він навіть більш корисний для організму, ніж йогурт.
Однак, не для всіх він корисний.
- У плавлених сирах присутній натрій і тому їх небажано вживати людям з проблемами серця і судин. Натрій здатний піднімати рівень кров’яного тиску, через що стан людини тільки погіршується.
- Фосфати, що містяться в сирі, протипоказані людям із захворюваннями нирок, так як вони шкодять кістковій системі, роблячи її крихкою.
- Не рекомендується вживати сир при підвищеній кислотності, так як для прискорення дозрівання в сир додають лимонну кислоту.
- Через високий вміст солей і жирів небажано давати плавлений сир в їжу дітям.