Медики вивчили вплив різних алкогольних напоїв на мікрофлору кишечника, а також інші показники здоров’я
Лондонські дослідники з Королівського коледжу провели наукову роботу в ході якої дізналися, як впливають різні алкогольні напої на стан мікрофлори кишечника, рівень холестерину і ризик ожиріння.
Щоб дані були якомога точніше, в експерименті брали участь 450 пар жінок-близнюків, які пили абсолютно різні напої, пише hyser.com.ua.
Крім відмінності напоїв, до уваги брали соціально-економічний статус випробовуваних, історію їх хвороби, харчування та інше. Всі вони могли впливати на мікробіом і рівень холестерину в крові.
Згідно з результатами дослідження більше всіх виграло червоне вино. Саме цей напій допоміг зберегти різноманітність мікрофлори кишечника, знизити рівень холестерину, а також підтримувати вагу в нормі.
Червоне вино в своєму складі містить більше антиоксидантів, ніж біле. Якщо говорити про інші напої, то їх поживна цінність невисока в принципі.
Що стосується оптимальної кількості, то вчені порекомендували випивати один келих червоного вина в тиждень для отримання результату.