
Вчені в ході дослідження прийшли до висновку, що картопля і цибуля сприяють зниженню ризику розвитку раку шлунка. У науковій роботі використовувалися дані, пов’язані з раціоном більше 6 мільйонів чоловік. Повідомляє Жіночий Світ з посиланням на lenta.ua
Китайські фахівці проаналізували 76 досліджень, пов’язаних з перевагами в їжі. В кінцевому рахунку з’ясувалося, що любителі картоплі і цибулі на третину рідше мали ризик отримати рак шлунка, ніж ті люди, які вживали в меншій кількості дані продукти. Такого роду захист від онкологічного захворювання вчені пояснюють наявністю антиоксидантного компонента в них – вітаміну С.
«Вживання щодня 50 мг вітаміну С, що міститься в двох середніх картоплинах, знижує ймовірність розвитку раку шлунка на 8%», – зазначили автори дослідження.
Якщо ж говорити про провокуючі фактори розвитку онкологічного захворювання, то до них відносяться зловживання соліннями. Алкогольні напої також підвищують ймовірність діагностування небезпечної недуги, причому це пов’язано не тільки зі шлунком.