
При високих температурах запікання запускається процес, коли частинки алюмінію з фольги можуть проникати в продукти. Про це застерегли фахівці, що торкнулися теми можливої небезпеки приготування страв з використанням фольги, – передає FaceNews.ua.
Запікання в фользі – умова багатьох популярних рецептів. Але експерти відзначають, що використання алюмінієвої фольги при приготуванні їжі може бути небезпечним для здоров’я людини.
Зокрема, експерт Андрій Мосов пояснив, що частинки алюмінієвої фольги під час того ж запікання проникають в їжу. Таким чином, з’ївши страву, приготовлену за рецептом з фольгою, можна вжити до двох міліграмів алюмінію.
Мінімальна кількість алюмінію нешкідлива, зауважив Мосов.
«Алюміній – третій за поширеністю в біосфері елемент. Він міститься в ряді продуктів: наприклад, в сирі, солі, чаї, спеціях », – сказав він.
У той же час, констатував фахівець, що з часом метал може накопичуватися в організмі. Його висока концентрація може згубно позначитися на здоров’ї.
За словами Мосова, при несприятливих обставинах алюміній може надавати токсичну дію на мозок, печінку та інші органи. Симптоми інтоксикації металом – біль в суглобах, слабкість і судоми в м’язах, анемія.
При цьому, додав фахівець, використання лимонного соку або прянощів при запіканні продуктів в фользі тільки підсилює ризик потрапляння частинок металу в їжу.