Експерти назвали 10 способів визначити свіжість продуктів

Експерти назвали 10 методів для визначення свіжості продуктів. Кілька простих правил допоможуть значно знизити ризик виникнення харчових отруєнь.

Для визначення свіжості яєць досить занурити одне в склянку, наповнену з водою. Зіпсоване спливе, тоді як свіже розгорнеться тупим боком догори. З метою перевірки вершкового масла його досить залити окропом. Натуральний продукт просто плавиться, подібно воску, маргарин – плаває шматочками. Погані ознаки, якщо масло кришиться і відрізняється безпосередньо білосніжним або надто жовтим кольором.

Як правило, виробники використовують крохмаль для збільшення густоти сметани. Щоб визначити його присутність, досить крапнути на ложку з продуктом йод. У підсумку «розбавлений» товар посиніє. Тим же способом можна перевірити молоко. При додаванні спирту в молоко, натуральний продукт почне розпадатися, а то, що розбавлене водою – ні. Натуральний сир при перевірці йодом змінить колір на оранжевий.

М’ясо важливо купувати без крові, домішок, слизу. Соки повинні бути прозорими. У той же час при невеликому тиску пальцем вм’ятина повинна швидко вирівнюватися, залишатися вона буде на несвіжому продукті.

Поділись


Новини партнерів