
Фахівці з Університету штату Іллінойс з’ясували, що результат від вживання картопляного пюре дорівнює результату від використання спеціального вуглеводного гелю, який потрібен для підтримки рівня глюкози в крові і підвищення працездатності у підготовлених спортсменів.
Так, медики провели дослідження, в якому взяли участь 12 осіб, пише hyser.
Їх розділили на три групи і під час тренувань одній з них давали звичайну воду, другій вуглеводний гель, а третій – картопляне пюре. Їх завдання було проїхати 267 кілометрів на тиждень.
“Протягом експерименту дослідники вимірювали рівень глюкози в крові учасників, температуру тіла, інтенсивність вправ. Також фахівці стежили за станом шлунково-кишкового тракту добровольців. Ми з’ясували, що концентрація глюкози в плазмі була майже однаковою у тих, хто вживав гелі і пюре”, – відзначили дослідники.