6 продуктів, здатних знищити ракові клітини

Точні причини розвитку раку сучасній медицині ще невідомі. На даний момент медики виділяють лише ряд факторів, які можуть спровокувати появу онкологічних захворювань, в тому числі нездорове харчування. Більшість з вас вже в курсі, які продукти є потенційно небезпечними і канцерогенними, відповідно, намагаєтеся уникати їх вживання. Але чи знаєте ви, що прості зміни у вашому повсякденному раціоні можуть також допомогти знизити ризик захворювання?

Ракові стовбурові клітини підтримують і стимулюють канцерогенний (злоякісний) процес в організмі людини, граючи критичну роль у розвитку онкологічних захворювань, в стійкості пухлини до лікарських препаратів, в способах лікування, а також в частоті випадків рецидиву. Згідно з деякими дослідженнями, регулярне вживання в їжу деяких продуктів і напоїв, здатне звести до мінімуму ризик виникнення раку. Сьогодні ми розповімо вам про шість з них:

1. Чай маття

Цей незвичайний на смак і колір напій сьогодні стрімко набирає популярність по всьому світу. Дослідження, проведене Університетом Солфорда в Англії, показало, що чай маття (матчу) здатний руйнувати ракові стовбурові клітини, скорочуючи їх джерела енергії. Також було встановлено, що цей тип чаю особливо ефективний у боротьбі проти стовбурових клітин, що викликають рак молочної залози.

2. Оливкова олія першого віджиму

Оливкова олія забезпечує організм людини групою речовин, званих секоірідоідами, які під час лабораторних випробувань ефективно пригнічували ріст стовбурових клітин, що викликають рак молочної залози. Також в ході досліджень було виявлено, що оливкова олія першого (холодного) віджиму здатна запобігати розвитку злоякісних пухлин у тварин і зменшувати їх зростання у тих, хто вже хворий.

3. Фіолетова картопля

Було виявлено, що вживання однієї фіолетової картоплини в день протягом тижня ефективно блокує стовбурові клітини, здатні викликати рак товстої кишки. Дослідники з Університету штату Пенсільванія стверджують, що біологічно активна речовина антоціан, що міститься в даному виді коренеплоду, допомагає зменшити розмір пухлини і знижує агресивність ракових клітин.

4. Зелений чай

Китайські дослідники виявили, що зелений чай може допомогти вбити ракові стовбурові клітини. Цей напій містить епігаллокатехін-3-галлат (EGCG), який змушує ракові клітини самознищуватися і здатний знизити зростання стовбурових клітин раку товстої кишки на 50%.

5. Волоські горіхи

Дослідники з Південної Кореї виявили, що вживання в їжу волоських горіхів може допомогти запобігти розвитку колоректального раку, а також підвищити шанси на виживання у тих, хто вже хворий. Було виявлено, що щоденний прийом екстракту волоського горіха протягом тижня допоміг знизити зростання стовбурових клітин раку товстої кишки на 86%.

6. Яблучна шкірка

Дослідження, проведене в Техаському університеті в Остіні, вивчило ступінь ефективності кількох десятків активних інгредієнтів в натуральних продуктах харчування проти онкологічних процесів в організмі. Так було встановлено, що урсолова кислота уповільнює поділ стовбурових клітин раку передміхурової залози. Особливо корисна для чоловіків, урсолова кислота міститься в шкірці яблук, чорниці, журавлині, розмарину, лаванди.

Джерело

Поділись


Новини партнерів