
Дослідники виявили у даних овочів унікальні, раніше невідомі корисні властивості.
Стало відомо, що при регулярному вживанні овоча можна в значній мірі поліпшити роботу організму людини. Вчені підкреслили, що огірок є природним аспірином.
Вода, що міститься в зеленому овочі, знижує підвищену кислотність шлунка. Огірок можна вживати для профілактики інсультів, серцево-судинних захворювань, зниження тиску.
Крім усього іншого в складі огірків присутня величезна кількість антиоксидантів, в тому числі флавоноїди, тритерпен і лігнан.
Речовина тритерпен здатна ефективно боротися з появою ракових пухлин. Що ж стосується кукурбітацина, то він сприяє блокуванню ракових захворювань людини. На основі останньої речовини зараз розробляється ліки від раку.
Незважаючи на це, дослідники рекомендують додавати багато овочів в раціон, а також більше фруктів.