Буряк, морква, помідори і зелені овочі запобігають розвитку раку.
Неправильне харчування, несприятливі екологічні умови, недостатня фізична активність, шкідливі звички, інфекції – всі ці фактори можуть стати причиною розвитку раку.
Медики назвали овочі, що дозволяють запобігти появі онкологічних захворювань.
У списку опинилися буряк, морква і помідори, багаті фосфором, йодом, вітамінами групи С, Е і К, а також антиоксидантами.
Останні підтримують лужне середовище і перешкоджають вільним радикалам збільшувати кислу флору. При спалюванні тієї чи іншої кількості речовин будь-які клітини сприяють підвищенню рівня кислотності.
Антиоксиданти дозволяють зробити меншим окислювальний стрес. При раку кисле середовище збільшується, а в лужному середовищі уражені клітини ростуть повільніше, можуть руйнуватися, а в результаті цього ймовірність метастазування знижується.
Томати мають велику кількість лікопіну, що перешкоджає розвитку онкології. У Сполучених Штатах медики призначають жінкам, які опинилися в групі ризику раку молочної залози, протиракову дієту. Пацієнтки щодня повинні з’їдати по одному помідору. Ця речовина захищає організм від гормонозалежних пухлин молочної залози, передміхурової залози, яєчників.
Полуниця допоможе в боротьбі з раком молочної залози
Для зниження чутливості клітин до тестостерону і естрогену хворим рекомендують більше вживати червоних і оранжевих овочів.
Не варто нехтувати квасолею. У цьому продукті містяться залізо і цинк, що регулюють гемоглобін і виробляють нові клітини і гормони. Такі властивості необхідні в боротьбі з початковими стадіями захворювання.
Захисні властивості мають зелені овочі, а саме – броколі, шпинат, огірки. Названі культури на рівні ДНК здатні затримувати ріст і агресивність раку завдяки речовині під назвою сульфарофан.