Привчити себе споживати такі корисні овочі досить важко, але можливо. Ось тобі наші поради, як це зробити швидко і безболісно.
Зміни курочку в сухариках на цвітну капусту в сухариках. Обмани свої смакові рецептори. Їм же головне, щоб сухарики хрустіли.
Посип попкорн сушеними водоростями замість солі. І смак цікавіший, і отримаєш свою норму йоду.
Як зберешся робити смузі, кинь в блендер ще й пучок шпинату. Він добре поєднується майже з усім.
Зроби овочеву піцу. У піці ж головне – щоб тісто смачне і щоб моцарелла була. А не сосиски з куркою.
Приготуй чіпси з яблук.
Укладай ранковий омлет на обсмажені овочі – моркву, цибулю і червоний перець. Якось непомітно все і з’їси.
Заміни бутер з ковбасою на брускетту з оливками – це куди як смачніше, ну і по-чудернацьки, знову ж.
Запікай омлети і запіканки не в формочках, а в болгарських перцях. Заодно і страви отримають легкий балканський присмак.
Зроби домашню сирну намазку з овочами – просто змішай кремовий сир з дрібними шматочками перців, помідорів, огірків і зелені.
Захопи на шашлики не тільки канонічні курячі стегна, але і мариновані овочі – запечеш їх на грилі, з димком.
Запихай обсмажений бекон або шинку в будь-який дієтичний овочевий салат. Просто тому, що з ними все на 20% смачніше.
Вчися фарширувати. Цукіні, помідори, кабачки, баклажани, капустяне листя, гарбуз і солодкий перець – фаршируванню піддається половина асортименту овочевої крамниці. Разом з фаршем ти точно з’їж і хоча б половину овоча.
Заміни листове тісто в лазаньї на порізані тонкими пластинками кабачки.
Поклади в булку трішки помідора, дві скибочки огірка, салатний листик і щмат авокадо. Переконуй усіх, що це вегетаріанський бургер.
Зроби домашню шаурму, але не в лаваші, а в салатних листках.
Замовляй на десерт морквяний торт. Той же торт, але в ньому все-таки якась морквина.