
Якщо ви хочете використовувати часник як лікарський засіб, то важливо знати, як правильно його вживати. В іншому ви не зможете отримати бажаних результатів.
Багато було написано про те, як використовувати часник в якості натурального антибіотика. А також про те, що багато людей вибирають цей суперпродукт, коли хочуть позбутися від інфекції або захворювання.
Ви можете використовувати його для приготування натурального сиропу при інфекціях дихальних шляхів. Також часник можна використовувати для зниження ризику раку легенів.
Якщо ви хочете використовувати часник як натуральні ліки, то вам слід уникати цих поширених помилок.
Помилка № 1 – Використання приготованого часнику
Приготування часнику цілком прийнятно, якщо його використовувати для ароматизації їжі. Однак це руйнує активний інгредієнт аліцин. Він активується, коли його розжовують або подрібнюють. Але він деактивується під впливом тепла, що є причиною того, що при його приготуванні знижується лікувальний потенціал.
Подрібніть часник перед вживанням.
Потім почекайте 10 хвилин, щоб активізувати утворення аліцину. В результаті це забезпечує максимальний синтез аліцину, а також робить його більш стабільним.
Помилка № 2 – вживання часнику в таблетках
Щоб уникнути сильного запаху і смаку, деякі люди вирішили замість цього приймати часникові таблетки. Як зазвичай буває, найпростіший спосіб працює не дуже добре. Як уже згадувалося вище, щоб активувати потужне з’єднання, вам потрібно приймати його в сирому і роздробленому вигляді. Ніяка пігулка, порошок або суха форма не можуть зрівнятися з терапевтичним потенціалом часнику в його природному стані.
Помилка № 3 – Використовуєте старий часник, який довго зберігався
Переконайтеся, що часникові головки, які ви купуєте, свіжі і не сухі. Свіжий часник має зелену смужку, яка проходить через середину зубчика. Домашній часник, безумовно, найкорисніший варіант.
Помилка № 4 – Їсте дуже мало часнику
Якщо ви маєте намір боротися з інфекціями природним шляхом, вам потрібно їсти часник кілька разів в день. Тільки 1 невеликий зубчик часнику не впорається з цим завданням. Як терапевтичну дозу слід вживати 2-4 зубчики середнього розміру в день.
Помилка № 5 – Забути про флору шлунка і кишечника
Оскільки часник діє як антибіотик, у великих кількостях він може впливати на кишкову флору і зменшувати кількість корисних бактерій. Як і у випадку з іншими антибіотиками, необхідний хороший запас пробіотиків для відновлення балансу кишечника. Кращий спосіб зробити це – їсти ферментовані продукти, що містять багато пробіотиків.
Наприклад: натуральний йогурт, чайний гриб і ферментовані овочі (квашена капуста, яблука, огірки і т.д).
Помилка № 6 – Не їсти здорову їжу
Ви не можете очікувати, що ця чудова їжа зробить всю роботу самостійно. Харчування, багате цукром і обробленими продуктами, є контрпродуктивною для здоров’я вашої імунної системи. Ваші зусилля повинні бути підкріплені корисними продуктами: овочами, фруктами, корисними оліями, пісними білками і великою кількістю води хорошої якості.
Кращий спосіб вживати часник в якості антибіотика – це вживати його в сирому й свіжому вигляді. Не всім подобається його аромат.
Девід Вінстон і Мерілі Кун, доктор філософії, пропонують порізати зубчики часнику і залишити його на 10-15 хвилин. Потім змішати часник з йогуртом, яблучним пюре і медом.
Відмінна порада для зменшення запаху – це з’їсти трохи петрушки або пожувати деякий час 1-2 гвоздики.
Завжди бажано починати вживання з невеликих кількостей і спостерігати за реакцією свого організму. Це важливо ще й тому, що у деяких людей є алергія на часник. А також може розвинутися ряд симптомів, включаючи здуття живота, діарея, нудота, блювання і різні реакції на шкірі.
Однак у більшості людей прийом часнику не викликає побічних ефектів.
Лікарське використання часнику відоме вже більше 3000 років. Гіппократ прописував його для лікування раку шийки матки, а Альберт Швейцер використовував його для лікування дизентерії в Африці. Цей древній антибіотик користується підтримкою наукового співтовариства і цілителів з усього світу.