
Якщо вміст жиру в печінці стає занадто високим, функції органу порушуються – у людини при цьому підвищується ризик розвитку різних проблем зі здоров’ям.
У раціоні харчування повинні бути присутніми певні продукти, які позитивно впливають на стан печінки, переконані вчені.
Зокрема, людям, схильним до розвитку жирової хвороби печінки, буде корисний часник, наводиться думка фахівців в Medical Insider. Ряд досліджень показав, що додавання в їжу порошку часнику сприяє зменшенню жиру в тканинах організму. Також допомагають знизити рівень жирових відкладень продукти, що містять Омега-3 жирні кислоти – сардини, волоські горіхи, лляна олія.
Іншим ефективним захисником від неалкогольної жирової хвороби печінки є кава. У кави містить хлорогенова кислота, що володіє вираженими антиоксидантними та протизапальними властивостями – її присутність в організмі зменшує обсяги холестерину в крові і судинах.
Крім цього, знизити відсоток жиру в організмі і тригліцеридів в крові добре допомагає зелений чай, відзначають експерти. Вкрай корисний людям, схильним до накопичення жиру, брокколі. Під час дослідів тривале вживання брокколі «заморожувала» процес акумулювання жиру в печінці мишей.
Відразу кілька досліджень продемонстрували і те, що в захисті організму від жирових захворювань печінки ефективні деякі білкові сполуки – конкретно соєвий і сироватковий білок. Їх регулярне споживання дозволяє зменшити рівень цукру в крові і знизити загальну вагу.
Жирова хвороба печінки, для якої характерно скупчення жиру в клітинах органу, може виникнути на тлі алкоголізму, загального ожиріння, пов’язаного з переїданням і вживанням нездорових продуктів.