
Восени, коли організму загрожують ті чи інші захворювання, медики рекомендують якомога частіше включати в своє меню гарбуз.
За словами вчених, гарбуз є головним овочем для захисту від атеросклерозу – вбивці кровоносних судин: вживання його м’якоті і насіння покращує стан стінок судин, підвищуючи їх еластичність.
“Страви з гарбуза слід вживати тим, хто страждає хворобами серцево-судинної системи, такими як гіпертонія, атеросклероз, недостатність кровообігу. Дуже корисний гарбуз і для людей, які хворі на гепатит, хронічний холецистит”, – повідомили наукові фахівці.
Крім того, завдяки високому вмісту клітковини, цей осінній овоч рекомендований при порушенні процесів травлення (холецистит, панкреатит, гастрит), інтоксикації організму. Також гарбуз відрізняється високими рівнями бета-каротину і вітаміну А.