
Люди, які часто мають відчуття тривоги можуть додати ці продукти до своєї дієти, щоб зміцнити нервову систему та запобігти таким розладам, як тривога, дратівливість, стрес і депресія.
Дізнайтеся про переваги споживання зелених овочів, горіхів, насіння соняшнику, пивних дріжджів, базиліка та інших продуктів, щоб впоратися з тривогою.
Проблеми з нервами
Попри те, що ми думаємо, що нервові люди завжди будуть такими, є й інші чинники крім типу особистості, які можуть впливати на нервову систему.
Деякі поживні речовини, такі як група вітаміну В, магній і фосфор, можуть допомогти вам збалансувати нервову систему поступово і природно.

Продукти для людей, які мають відчуття тривоги
1. Зелені овочі

Чим екологічно чистішим і темнішим є листя овочів, тим більш вигідним він буде для вашої нервової системи, завдяки великій різноманітності поживних речовин, які знаходяться в зеленій пігментації.
Є два способи споживати ці овочі, щоб отримувати необхідну кількість:
- Як гарніри до кожного приймання їжі (обід і вечеря) – наприклад, салат з руколою, кресцем, цикорієм та іншими травами.
- Зелений коктейль на сніданок або на закуску, виготовлений з зеленими листовими овочами та фруктами (банани, полуниця, ананас, папая).
2. Вівсянка
Вівсянка – це дуже поживне зерно, багате на вітаміни, мінерали, білки та клітковину. Вона допомагає нервовій системі двома різними способами:
- Відроджуючи та підвищуючи енергетичні рівні.
- Вона зменшує нервові розлади, такі як тривога чи дратівливість.
Ви можете споживати її в гранулі, коктейлях, супах, стейках або напоях.
3. Пивні дріжджі

Пивні дріжджі, або харчові дріжджі, є відмінною добавкою для людей, які мають відчуття тривоги.
Вони містять велику кількість вітамінів групи В і мінералів, таких як кальцій, фосфор, сірка, магній і цинк.
- Окрім того, що їх використовують для боротьби зі стресом або тривогою, це також хороший засіб для проблем зі шкірою, волоссям та нігтями.
- Ви можете прийняти столову ложку (1гр) на день і змішувати їх з соком, йогуртом або іншою їжею.
4. Базилік
Базилік – природний засіб придушення нервів, який також заспокоює всі прояви нервової системи в шлунку, такі як біль або розлад шлунку.
Ви можете споживати його сирим, в настойках, в соусах і приправах або використовувати його ефірну олію для шкіри, або додати аромат у ванну з водою.
5. Волоські горіхи

Волоські горіхи – це вид горіхів з антидепресантними властивостями.
- Їхній вміст жирних кислот сприяє виробництву серотоніну, потужного елементу, який виробляє відчуття щастя всередині нас і заспокоює тривогу та депресію.
- Горіхи також містять групи вітамінів групи В, які зміцнюють нервову систему.
Рекомендовано споживати невелику кількість сирих або підсмажених волоських горіхів в день.
6. Банани
Банани – це смачні фрукти, багаті на вуглеводи, що дають нам велику кількість енергії. Крім того, банани багаті калієм і вітамінами групи В, які є двома дуже корисними поживними речовинами для нервової системи.
- Ви можете взяти банани в будь-яке місце через їх форму.
- Ви також можете додати їх до смузі або навіть випікати їх у духовці, щоб насолодитися їх солодкістю.
7. Лимони

Є різні цитрусові фрукти, які допомагають нам поліпшити настрій природним шляхом, забезпечуючи нам велику кількість поживних речовин. Ми виділяємо лимон за те, що він є одним з найбільш лікарських фруктів.
8. Сочевиця
Сочевиця покращує нервову систему завдяки вмісту магнію та вітамінів групи В, і вона також є прекрасним джерелом рослинного білка та клітковини.
Для тих, хто не любить їсти суп із сочевицею, ми рекомендуємо спробувати її у гамбургерах. Це смачний, інакший і дуже корисний спосіб вживання сочевиці.
9. Кайенський перець

Кайенський перець – це дуже спекотна спеція з дивовижними властивостями для здоров’я, серед яких є його здатність заспокоювати нерви та боротися з безсонням.
Тим не менш, ви повинні почати, споживаючи його у дуже невеликих кількостях, щоб ваш шлунок звик до гострого перцю.
10. Авокадо
Авокадо – це прекрасний, смачний фрукт.
Цей суперпродукт допомагає збалансувати будь-які недоліки завдяки широкому вибору вітамінів, мінералів та основних кислот.Він також містить достатню кількість білка, жиру та клітковини.
Якщо можете, додавайте авокадо в молочні коктейлі, салати, закуски, супи, гарніри тощо.