
Самі того не підозрюючи, ми щотижня включаємо в свій звичний раціон харчування продукти, які несуть потенційну загрозу для організму, оскільки у своїй структурі містять отруту. Найзнаменитіші знахарі всіх часів і народів використовували саме ці продукти в якості засобів для екстракції ціаніду, миш’яку та інших отруйних речовин.
Мигдаль – це не просто улюблений кондитерами інгредієнт, а джерело ціаніду. Найбільше цінується гіркий мигдаль – і в цьому парадокс, адже чим гіркіший продукт, тим більше в ньому отруйних речовин. У Новій Зеландії продавати мигдаль офіційно заборонено.
Кісточки вишні, абрикосів і персиків дуже близькі за своїм складом до мигдалю. У них міститься ціанід. Якщо розбити кісточку, то можна отримати маленьку дозу синильної кислоти. Звичайно, смертельної небезпеки доза не несе, але і ризикувати зайвий раз не варто.
Багато хто любить їсти яблука разом з насінням, але цього робити не варто, оскільки це вірний спосіб довести себе до стану загального нездужання.
Читайте також: Чому тушкувати продукти у відкритій сковороді – шкідливо для здоров’я?
Отрута є і в картоплі, проявляється вона у вигляді позеленілих тканин. Це означає, що в коренеплоді велика концентрація глікоалкалоїдної отрути, і від вживання такого продукту краще відмовитися.
Всі ми знаємо про смертельну небезпеку деяких видів грибів. Потрібно бути вкрай уважним при вживанні цих незвичайних продуктів, що поєднують в собі ознаки рослин і тварин. Адже навіть один смажений гриб здатний отруїти цілу партію цих лісових ласощів.