Яка їжа є найбільш небезпечною для здоров’я

Дослідження провели вчені з Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі.

Вчені з’ясували, яка їжа є найбільш небезпечною для здоров’я. На думку співробітників Каліфорнійського університету, це продукти тваринного походження з високим рівнем холестерину. Така їжа може підвищити ризик розвитку агресивних злоякісних пухлин, збільшуючи швидкість їх зростання до ста разів.

При проведенні дослідження використовувалися генетично модифіковані миші. У гризунів був змінений ген, що кодує фермент Lpcat3. Під контролем цього білка відбувається синтез фосфоліпідів, з яких складається мембрана клітини. Відключення зазначеного ферменту підвищує рівень холестерину, бере участь у формуванні клітини.

Причиною розвитку раку стають саме дефектні стовбурові клітини, які починають неконтрольовано розмножуватися. Холестерин викликає потовщення клітин товстого кишечника, а крім того, він пов’язаний з швидким зростанням пухлин.

Рівень холестерину в організмі можуть збільшувати продукти, багаті транс-жирами, насиченими жирами і деякими вуглеводами. В якості профілактики різних захворювань рекомендується скоротити споживання молочних продуктів і червоного м’яса, повідомляє Science Alert з посиланням на Cell Stem Cell.
Джерело

Поділись


Новини партнерів