Американські вчені з Єльського університету встановили, що гарбуз позитивно впливає на роботу печінки, очищаючи її. Дослідники радять їсти цей овоч як сам по собі, так і в складі інших страв.
Як стверджують фахівці, людям з порушеним функціонуванням печінки необхідно обов’язково включити в раціон свіжі салати з гарбузом і оливковою олією, особливо їх варто вживати вранці в якості сніданку.
Читайте також: Лікарі розповіли, як вивести з організму зайву рідину
Гарбуз рекомендується вживати натщесерце, таким чином він допоможе позбутися від проблем з травленням. Дуже корисним є гарбуз, приготований в духовці, стверджують фахівці. Приготований таким чином овоч містить велику кількість необхідних вітамінів і глюкози.
Більш ранні дослідження показали, що гарбуз допомагає поліпшити зір, нормалізує роботу шлунка і кишечника, а також пригнічує дію туберкульозної палички.