
Спеціалісти зі здорового харчування запевняють, мовляв, компот із чорносливу багатий поживними речовинами, корисний для здоров’я і допомагає запобігти багатьом захворюванням. Зокрема, в чорносливі міститься залізо, яке бере участь в утворенні еритроцитів. А в склянці компоту міститься 6 мг заліза, це 34% рекомендованої денної норми споживання. От і маєте профілактику анемії.
– Компот із чорносливу особилво корисний особам старшого віку, тому що допомагає боротися із закремами й порушеннями травлення. Доведено, що сухофрукти, зокрема чорнослив, допомагають полегшити закреп і налагодити кишкову перистальтику.
– Через високий рівнень холестерину в артеріях утворюються бляшки, у зв’язку з чим підвищується ризик інсульту або інфаркту. Тоді як компот із сухофруктів допомагає запобігти засміченню артерій. Зниженню рівня холестерину сприяють антиоксиданти, присутні в цьому продукті.
– А ще цей напій корисний у профілактиці раку. Вчені виявили, що компот із чорносливу допомагає стримувати зростання ракової пухлини в товстій кишці.
– Вживання компоту зі сухофруктів в помірній кількості дозволить регулювати рівень цукру в крові. У цьому напої міститься розчинна клітковина, яка підвищує чутливість до інсуліну і знижує всмоктування цукру.
– Як показують дослідження, вживання компоту з чорносливу дозволяє підвищити функцію печінки і запобігти захворювання цього органу.
– Вчені виявили, що чорнослив допомагає запобігти погіршенню стану кісток у жінок постклімактеричного віку, схильних до підвищеного ризику остеопорозу. Комі того, як показують дослідження, чорнослив допомагає запобігти втраті кісткової маси у зв’язку з радіаційним ураженням.
– У чорносливі міститься бор – мінерал, що зміцнює кістки.