Ні для кого не секрет, що овочі та фрукти дуже цінні і корисні для організму тільки в сирому вигляді. При термічній обробці велика частина вітамінів зникає з цих продуктів, і ми просто втрачаємо сенс в їх вживанні. Дізнайтеся, які овочі та фрукти більше за інших втрачають свою користь при приготуванні в цій статті.
Ще з раннього дитинства ми звикли до того, що щодня повинні вживати в свій раціон овочі та фрукти. Ще з садочка діточок починають вчити, що найбільше необхідних організму вітамінів міститься рослинній їжі.
Це дійсно так, але не варто забувати про головне, ці продукти несуть 100% користі тільки в сирому вигляді. Деякі овочі та фрукти втрачають менше корисних вітамінів, а деякі більше.
Які продукти більше за інших втрачають корисні властивості при термічній обробці:
Буряк
Буряк – це, перш за все, безцінне джерело фолієвої кислоти. Однак, вся ця цінність втрачається до 30%, якщо зварити буряк до повної готовності.
Помідори
У помідорах міститься величезна кількість магнію і цинку, але якщо овоч пройшов термічну обробку, то 90-100% користі втратив.
Болгарський перець
Солодкий перець – овоч з найвищим вмістом вітаміну С. Це хороша новина, а погана в тому, що навіть при мінімальній термічній обробці він скорочує свою користь в чотири рази.
Часник
Сирий часник багатий на вітаміни С, PP і групи B і холін. Якщо ж його зварити або пожарити, то користі від нього не варто чекати.
Читайте також: Ці прості правила дозволять дожити до 100 років
Броколі
З брокколі все не так сумно, як з іншими продуктами, але теж є над чим замислитися. Сира броколі містить вітаміни С, PP і групи B. При термічній обробці ви втратите близько 40% її користі.
Імбир
Сирий імбир теж є джерелом корисний властивостей. У ньому містяться вітаміни А, C, B1, B2. Якщо імбир використовувати в процесі смаження або варіння, то можна забути про його користь.