Ці прості правила дозволять дожити до 100 років

Ваші здоров’я і довголіття залежать від самоконтролю. Крім генетичних захворювань і схильностей, які знаходяться поза зоною вашого контролю, ви можете мати екстраординарний вплив на якість вашого життя і ваше довголіття. За відправну точку прожити до 100 років стане прийняття вами повної відповідальності за кожен аспект вашого здоров’я і фізичного стану. Керуючись цією точкою зору, ви повинні твердо відмовитись від пошуку виправдань або перекладання провини за рівень вашого здоров’я і фізичного стану на кого-небудь або що-небудь крім як на свій власний вибір і власне рішення.

Вести активний спосіб життя. Відсутність фізичних навантажень забирає майже чотири роки від життя людини. Люди, які фізично неактивні, в два рази частіше схильні до ризику розвитку хвороб серця та інсульту.

Знати і контролювати рівень холестерину. Його високий рівень в крові може привести до накопичення жирових відкладень в артеріях і збільшує ризик розвитку хвороб серця та інсульту.

Дотримуватись здорової дієти. Правильне харчування є одним з найбільш важливих пунктів, який поліпшить здоров’я. Дотримуватися цього правила і справді нескладно. Для підтримки гарного самопочуття людині особливо важливо споживати велику кількість клітковини, злаків, свіжих овочів, фруктів.

Знати та контролювати кров’яний тиск. Високий кров’яний тиск часто називають «тихим вбивцею». В результаті людина може скоротити ризик інсульту на 40%, а ризик серцевого нападу – на 25%.

Читайте також: 7 потужних засобів для очищення печінки

Підтримувати здорову вагу. Надмірна вага – основний фактор ризику розвитку хвороб серця та інсульту. Ожиріння може зменшити тривалість життя майже на чотири роки.

Не курити. Десятки тисяч людей передчасно вмирають щорічно через вживання тютюну, і на тисячі некурящих чекає та ж доля через пасивне куріння. Як тільки людина кидає курити, ризик розвитку хвороб серця та інсульту починає зменшуватися. Через 15 років загроза буде не вище, ніж у некурящого.

Джерело

Поділись


Новини партнерів