Цей рецепт традиційний на Сході. І він дуже корисний для здоров’я.
Його основним інгредієнтом є баклажан. Багато досліджень вже довели, що баклажани примушують холестерин різко падати.
Ці ж дослідження довели, що споживання цього овоча також знижує рівень тригліцеридів і сечової кислоти – таким чином, знижуючи ризик розвитку серцево-судинних захворювань.
Переваги баклажана виходять за рамки зниження рівня холестерину і запобігання серцевих захворювань.
Речовина у баклажані, ніацин, сильно впливає на втрату ваги.
Крім того, він містить волокна, які відповідають за відчуття ситості і допомагають зменшити абсорбцію жиру в кишківнику.
Дослідження, проведені Департаментом харчування і дієтології Федерального університету Ріо-де-Жанейро (UFRJ), показали, що сталося значне скорочення об’єму талії (тобто, черевного жиру) у групи, яка включала баклажан у свій раціон.
Хочете упізнати рецепт, який допоможе позбавитися від поганого холестерину, тригліцеридів, сечової кислоти і зайвої ваги?
Інгредієнти:
2 середні баклажани (700 г)
5 столових ложок тахіні (рецепт нижчий)
4 столових ложки лимонного соку
сіль за смаком
2 зубчики часнику, подрібнених
1/3 склянки очищеної води
Оливкова олія і петрушка за смаком
Приготування:
Помістіть баклажани в духовку або пароварку і готуйте доки вони не стануть м’якими.
Нехай вони охолонуть.
Видаліть з баклажанів м’якуш і дайте стекти рідині, помістивши в сито на 5 хвилин.
Потім зробіть з баклажанів пюре і додайте тахіні, лимонний сік, сіль і часник.
Ретельно перемішайте.
Полийте оливковою олією і додайте нарізану петрушку.
Використовуйте цю суміш для бутербродів і канапе і додайте її у страви, такі як салати, різотто і макарони.
Як зробити Тахіні
Вимийте насіння кунжуту (в середньому 200 грамів).
Помістіть в сито і залиште на 5-10 хвилин.
Потім помістите в чашу блендера і добре подрібніть до пастоподібного стану.
У кінці додайте трохи солі.
У магазинах натуральних продуктів ви знайдете готовий тахіні.
Якщо ви віддаєте перевагу цьому, то прочитайте етикетку, щоб побачити, чи не містить він нічого, окрім кунжуту і солі.