Що відбувається з організмом, коли ви їсте курагу

Курага – один з найбільш смачних видів сухофруктів, який містить велику кількість вітамінів. Він також допомагає добре виглядати. Про це повідомляють ЗМІ.
Сушені на сонці половинки абрикоса займають перше місце серед солодощів у тих людей, які хочуть втратити зайву вагу.

Що відбувається з організмом, коли ви їсте курагу:

1. Знайте, що в куразі міститься велика кількість калію, який допомагає людям з серцево-судинними захворюваннями і людям, які перенесли інфаркти та інсульти.

2. В куразі містяться вітаміни А, В1, В2, С, РР, а також необхідні для організму мінеральні речовини: калій, кальцій, залізо, магній, натрій і фосфор.

3. Клітковина, яка також міститься в куразі, допомагає стабілізувати діяльність шлунково-кишкового тракту, бореться з запорами, в тому числі і хронічними. Також вона ідеально виводить шлаки і токсини з організму та сприяє очищенню печінки.

4. Цей сухофрукт ідеально підходить для тих людей, у яких є захворювання нирок і всієї сечостатевої системи, оскільки вона має м’яку сечогінну дію.

5. Залізо в куразі нормалізує роботу нервової системи, зміцнює здоров’я серця і кровоносних судин. А мідь активно допомагає залізу засвоюватися, чудово впливаючи на підтримку пружності шкіри.

6. Регулярне вживання цього сухофрукту нормалізує вироблення жіночих гормонів, в той час як антиоксиданти запобігають розвитку міоми, кіст і навіть раку.

7. Курага також омолоджує організм. Зокрема, підтримує здоров’я шкіри і відновлює ліпідний баланс. Курага ще допомагає зберегти і поліпшити стан волосся і нігтів.

8. А ще абрикосовий сухофрукт дуже добре вживати тим, хто намагається схуднути. Калорійність кураги становить всього 215 ккал на 100 грамів продукту, а поживна цінність: білки – 5,2 г, жири – 0,3 г і вуглеводи – 51,0 г.

Поділись


Новини партнерів