“Оселедець під шубою”: маленькі секретики, які допоможуть зробити закуску в рази смачнішою

На замітку всім господиням.

Смачний оселедець під шубою — мастхев новорічного столу і будь-якого свята в осінньо-зимовий період, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • Буряк 3 шт.
  • Картопля 2 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Оселедець 1 шт.
  • Цибулина 1 шт.
  • Майонез 400 грамів
  • Оцет

Приготування:

Всі овочі відварити, остудити і очистити.

Секрет №1. Овочі: картопля, морква, буряк повинні бути смачними, не прісними і не млявими!

Картоплю і моркву необхідно відварити у підсоленій воді окремо від буряків. Буряк варити також у підсоленій воді.

Секрет №2. Ви можете брати філе, але ми рекомендуємо брати цілу рибу і розробляти її самостійно, це дуже просто. По тому, як відділяється шкіра риби і гнучкості кісток, можна зрозуміти, чи свіжа вона

У рибини підрізати плавці. Зробити глибокий надріз уздовж спинки з двох сторін спинного плавця, надріз голови. Підчепити біля надрізу шкіру і звільнити рибину від неї: якщо відділяється легко — риба свіжа і буде смачною. Голову відрізати, розпороти черево, вибрати ікру або молоко, видалити нутрощі, здерти всередині темну плівочку, відрізати черевні плавці, ретельно вимити.

Звільнити оселедець від кісток. Перевірити, чи всі кістки видалені. Філе оселедця нарізати кубиками.

Секрет №3. Злегка промаринована цибуля. Цибулю нарізати якомога дрібніше кубиками, залити рівною кількістю оцту і води (можна додати 1 ч. л. цукру у маринад) до покриття всієї цибулі. Дати постояти 15 хвилин. Це допоможе позбутися запаху і додасть цибулі приємний присмак.

Збирати салат можна як на блюді для подачі, так і в практичній для зберігання глибокій скляній ємності з кришкою.

Секрет №4. Всі овочі рекомендуємо натерти на великій тертці одразу на блюдо для складання (на вагу): такий спосіб додасть салату легкості. Ні в якому разі не можна промивати!

Першим прошарком викласти оселедець із цибулею, злегка промазати майонезом. Зверху натерти картоплю. Ні в якому разі не утрамбовуйте. Знову промазати майонезом. Зверху натерти моркву, змастити майонезом, буряк і змастити майонезом.

Готовий салат повинна просочитися.

Смачного!

Поділись


Новини партнерів