Смачні деруни БЕЗ борошна і яєць

Як не відмовлятися від овочевих оладок і картопляних дерунів, при цьому попрощавшись з білою мукою  – важким і шкідливим продуктом, який не сумісний зі здоровим харчуванням?

Борошно можна просто замінити змеленою до порошку зеленою гречкою або готовим вівсяним борошном – скріплює овочі вона точно так само, за смаком теж нейтральна, але при цьому гречка – псевдозлак, не має крохмалю, не містить шкідливого білка глютену: і в такому цільнозерновому борошні зберігається все корисне, що було в зернятках гречки, хоча частина, зрозуміло, постраждає при смаженні.

Також можна використовувати борошно амаранту – амарант теж є псевдозлаком, легким білком.

Рецепт корисних дерунів і оладок

Як приготувати : 

Отже, на 800 грам натертої картоплі (або моркви, цвітної капусти, пропущеної через блендер, суміші таких овочів) буде потрібно 200 грам змеленої гречки, одна велика, дрібно нашаткована цибулина, сіль і перець за смаком, пара зубчиків часнику.

Такого об’єму вистачить на чотири або п’ять порцій. 

Тісто можна вимісити дерев’яною ложкою і побачити, як воно все краще схоплюється і стає схоже на звичайне тісто – протягом буквально десяти хвилин тісто буде готове.

Смажити на олії, оливковій або кукурудзяній (вони менше руйнується), на середньому вогні, притискаючи деруни так, щоб вони були не товстими. Смажити до скоринки, всередині деруни повинні залишатися м’якими. Готові деруни викладають на харчові паперові рушники, щоб ті ввібрали надлишок олії.

Звичайно, смажене в будь-якому випадку – не найкращий вибір, але ми скоротили шкідливість цих смачних дерунів до мінімуму – тепер це просто дуже смачний веганський рецепт.

Смачні деруни БЕЗ борошна і яєць

Якщо прикрашати ці деруни сметаною – то найкраще підійде домашня молочна сметана , ніж соєвий соус або сметана на основі кешью (і те й інше – білки, дуже погано засвоюються з крохмалем, зокрема картопляним, пшеничним борошном, рисом) .

Звичайно, сама картопля теж є крохмалем, а гречка і амарант – білками, але, все-таки, це легкозасвоювані білки і зовсім не такі концентровані, як бобові і, тим більше, горіхи. Готуйте з любов’ю!

Джерело

Поділись


Новини партнерів