Який напій допоможе вам схуднути та укріпити імунітет

Восени люди завжди намагались посилити свій імунітет, адже це період грипу та застуд. Цього року до звичних нам усім сезонних захворювань додалась ще коронавірусна інфекція, від якої ми поки не маємо ані вакцини, ані специфічного лікування. Тому тисячі людей у всьому світі перейшли на поживну та здорову дієту і почали вживати напої, що відомі своєю користю для імунної системи людини, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Одним з таких напоїв є чай з чорним перцем. Чорний перець – це популярна у всьому світі пряність, яка широко застосовується в кулінарії. Він має протимікробні та протизапальні властивості, тому його часто застосовують при болі в горлі та запаленнях. У боротьбі з симптомами застуди чорний перець незамінний.

Хоча чай з чорним перцем зазвичай використовують саме для запобігання або лікування інфекції, він має і інші корисні властивості.

Перш за все, він посилює метаболізм. Чорний перець містить речовину під назвою піперин, який здатен посилювати обмін речовин. Гарний метаболізм є ключовим фактором для зниження ваги, оскільки саме від нього залежить, перетвориться їжа на енергію чи на жирові відкладення.

Також чорний перець посилює відчуття ситості. Дослідження показали, що гостра їжа допомагає швидше насититись і надовго пригнічує голод. Чорний перець надає їжі пекучо-пряного смаку і допомагає стримати апетит, прискорюючи схуднення.

Відомий чорний перець і своїми антиоксидантними властивостями. Антиоксиданти дуже важливі для нашого організму, вони зменшують пошкодження від вільних радикалів, завдяки чому знижують ризик хронічних хвороб та прискорюють спалення жиру.

Поділись


Новини партнерів