5 причин їсти банани щодня

Банани – це доступний, смачний та напрочуд поживний продукт. Його можна їсти сирим, додавати в смузі, фруктові салати, випічку або навіть готувати з нього чіпси, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Банани – це потужне джерело вітамінів та мінералів, включаючи вітамін А, вітаміни групи В, калій і магній. Завдяки їм банани допомагають контролювати артеріальний тиск, вагу, покращити травлення та зміцнити здоров’я серця. Також банан може миттєво забезпечити вас енергією, хоча в одному фрукті міститься лише 90 калорій.

Ось 5 причин регулярно їсти банани:

Банани зміцнюють здоров’я серця. Банани багаті на клітковину, калій та магній, що робить їх суперкорисними для серця. Згідно дослідження, опублікованого Гарвардською школою громадського здоров’я, споживання бананів зменшує навантаження на стінки судин і знижує ризик хвороб серця. Калій, що міститься у бананах, допомагає регулювати серцебиття, рівень артеріального тиску та покращує роботу мозку.

Банани прискорюють схуднення. Банани містять дуже небагато калорій, що робить їх ідеальною їжею для тих, хто хоче схуднути. Банан середнього розміру містить трохи більше, ніж 90 калорій і велику кількість клітковини. Клітковина сприяє уповільненню травлення, що дозволяє людині довго залишатись ситою.

Банани покращують травлення. Банани містять багато вологи та клітковини, які вкрай важливі для здоров’я травної системи.  Розчинна клітковина поглинає воду, що сприяє пом’якшенню калу, а також прискорює рух відходів по кишечнику. До того ж, банани допомагають відновлювати баланс електролітів, в тому числі і калію, які втрачаються при блювоті або діареї.

Банани допомагають при анемії. Банани мають високий вміст заліза, тому вони допомагають боротись із анемією, спричиненою залізодефіцитом. Дослідження показали, що вживання бананів може стимулювати вироблення гемоглобіну в крові та допомагати боротися з анемією. Більше того, вітамін В6, присутній у бананах, регулює рівень глюкози в крові, що також корисно для тих, хто страждає на анемію.

Банани покращують настрій та допомагають регулювати режим сну. Банани багаті на калій, який допомагає розслабити м’язи. Вітамін С, який також міститься в бананах, підтримує здоров’я мозку, стимулюючи вироблення серотоніну, гормону, який впливає на ваш цикл сну, настрій та здатність справлятися зі стресом.  Більше того, банани містять триптофан, амінокислоту, яка може покращити вашу пам’ять та регулювати настрій.

Поділись


Новини партнерів