8 здорових продуктів, які допоможуть вам побороти постійну втому

Зараз життя має шалений темп, ми щодня виконуємо безліч завдань вдома та на роботі, а потрібно ж і близьким увагу приділити, і про себе не забути. Однак, далеко не всі мають достатньо енергії, щоб все встигати і отримувати задоволення від життя, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Дуже важливо дотримуватись здорового та збалансованого раціону, який забезпечить вас поживними речовинами та енергією. Ось 8 здорових продуктів, які допоможуть вам подолати постійну втому:

Вівсянка. Овес містить велику кількість розчинної клітковини та багато рослинного білка. Така комбінація допоможе вам довго залишатись бадьорими, оскільки і перші, і другі засвоюються повільно, поступово вивільняючи енергію.

Насіння чіа. Зневоднення також може бути причиною втоми. Багато людей з тих чи інших причин не п’є воду протягом дня. Насіння чіа може допомогти підтримати водний баланс організму. 100 г насіння чіа може поглинути до літра води. Крім того, в ньому правильне співвідношення білків, жирів та вуглеводів, яке забезпечить поступове вивільнення енергії без різких стрибків.

Шпинат. Шпинат багатий на магній та вітамін К. Також він є прекрасним джерелом фолатів і заліза. Нестача цих речовин може стати причиною стомливості.

Кавун. Як вже було сказано, при зневодненні ми можемо почуватись виснаженими. Кавун – це смачний фрукт, який складається з води на 92%. Також він містить вітаміни С та А, що мають антиоксидантні властивості. Вони борються зі шкідливим впливом вільних радикалі і запобігають передчасному старінню. Корисні кавуни і для любителів спорту – вони містять амінокислоту, яка називається  L-цитрулін. Вона допомагає зняти біль у м’язах після виконання вправ.

Мигдаль. Мигдаль – це ідеальне джерело рослинного білка, клітковини і здорових мононенасичених жирів. Вони містять вітаміни групи В, які допомагають вашому організму перетворювати їжу в енергію, а також багато магнію, який допомагає боротись зі слабкістю м’язів.

Банани.  Цей фрукт багатий на калій і клітковину, яка уповільнює вивільнення цукру в кров. Також у бананах міститься магній і вітаміни групи В.

Яйця. Яйця – це джерело білка та здорових жирів, які разом дають довге відчуття ситості та забезпечують нас енергією на увесь день. Також вони містять багато вітамінів та мінералів, які потрібні, щоб ми могли залишатись енергійними, включаючи залізо, холін, вітамін D та вітамін B-12.

Фініки. Фініки легко засвоюються організмом і забезпечують миттєвий приріст енергії. Вони є джерелом кальцію, фосфору, калію, магнію, цинку та заліза. Замочіть 5-7 фініків у воді на ніч, їхню м’якоть вранці подрібніть і покладіть назад у воду. Ви можете пити такий напій зранку не рідше двох разів на тиждень. Можете також просто з’їсти кілька фініків, запиваючи їх молоком.

Читайте також: «Вічна втома»: прості способи, які допоможуть повернути вам енергію

Поділись


Новини партнерів