Експерти розказали, чому потрібно пити каву щодня

Мабуть, ви не раз чули, що кава шкодить здоров’ю. Звісно, те, що зловживання нею дійсно шкідливе, годі заперечити. Однак, у помірних кількостях, вона може бути частиною здорового раціону, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Ще одна гарна новина полягає в тому, що науковці постійно знаходять нові корисні властивості одного з найпопулярніших у світі напоїв. Наприклад, згідно дослідження, опублікованого в European Journal of Clinical Nutrition, у людей, які вживають каву в помірних кількостях, спостерігається уповільнення когнітивного спаду.

Ще одна причина вживати каву щодня – науковці вважають, що це знижує ризик розвитку хвороби Альцгеймера. Це неврологічне захворювання, яке сильно впливає на пам’ять. Пацієнт може навіть забути членів своєї родини. Дослідження, опубліковане в  Journal of Alzheimer’s Disease, показало, що кава допомагає захистити пам’ять.

Ось три корисні речовини, які ви можете отримати з кави:

Поліфеноли. Пошкодження тканин мозку вільними радикалами може викликати втрату пам’яті та когнітивні розлади. Поліфеноли, які містяться в каві, можуть захистити клітини та тканини мозку від цього.

Кофеїн. Ми знаємо, що кофеїн підвищує рівень серотоніну, який покращує настрій та стимулює мозкову активність. Саме через це ви почуваєтесь такими бадьорими після ранкової чашечки ароматної кави.

Тригонелін. Кава – це одне з найбагатших і найдоступніших джерел тригонеліну. Потенційно він може мати властивості нейропротекторів. Саме йому вчені приписують здатність кави знижувати ризик хвороби Альцгеймера. В основному тригонелін діє у гіпокампі мозку та покращує просторову пам’ять.

Однак врахуйте, що кава підходить не всім. Людям, які мають хвороби серця, тривожність, проблеми з кишечником чи гіпертонію, повинні уникати кави. Вона прискорює серцебиття, а це може мати несприятливі наслідки для їхнього здоров’я.

Поділись


Новини партнерів