Чому волоські горіхи такі корисні для здоров’я

Хвороби серця – одна з провідних причин смерті у світі. При чому частіше від серцевих нападів та серцевих захворювань страждають саме жителі міст. Один з головних винуватців цього – неправильний спосіб життя сучасних містян. Нездорове харчування, нестача фізичної активності, куріння та вживання алкоголю, все це збільшує ризик виникнення проблем із серцем, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Нещодавнє дослідження показало, що регулярне вживання невеликої кількості волоських горіхів може знизити ці ризики. Волоські горіхи – це прекрасне джерело рослинного білка, корисних жирів та клітковини. Вони можуть забезпечити організм марганцем, міддю, фосфором, залізом та вітаміном В6.

Крім того, волоські горіхи містять поліненасичені, мононенасичені та омега-3 жирні кислоти. Через це вони доволі калорійні, але поруч із тим надзвичайно ситні.

Завдяки високому вмісту омега-3 жирних кислот, поліненасичених жирів та ліноленової кислоти волоські горіхи живлять корисні бактерії в кишечнику, допомагають зменшити запалення та знизити рівень “поганого” холестерину в організмі. Два останні фактори дуже важливі для здоров’я серця. Дослідження показало, що волоські горіхи знижують рівень холестерину, не впливаючи на масу тіла у дорослих.

Корисні волоські горіхи і для інших систем та органів. Наприклад, завдяки кислотам омега-3 та омега-6 вони покращують пам’ять та когнітивні функції і знижують ризик виникнення депресії. Завдяки біотину та вітаміну В7 вони зміцнюють нігті та волосся, а антиоксиданти, що містяться у волоських горіхах, захищають шкіру та знижують ризик розвитку деяких видів раку.

Поділись


Новини партнерів