Науковці з’ясували, що пиво знеболює краще, ніж парацетамол

Для тих, хто полюбляє пиво, є гарна новина. Їхній улюблений напій може порадувати їх не лише чудовим смаком, а і здатністю полегшити біль, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Аналіз кількох досліджень показав, що два келихи пива на 25% ефективніше зменшують головний біль, ніж парацетамол.

Аналіз проводили науковці з Університету Грінвіча, що в Лондоні. Вони розглянули результати 18 досліджень, в яких загалом взяли участь понад 400 людей.

Дослідники зазначають: “Результати дозволяють припустити, що алкоголь є ефективним знеболюючим засобом, який забезпечує клінічно значимі зниження показників інтенсивності болю, що може пояснити чому ті, хто страждає на хронічний біль, часто зловживають алкоголем незважаючи на потенційні довгострокові наслідки для здоров’я”.

Доктор Тревор Томпсон, який очолив дослідження, додав: “Ми знайшли вагомі докази того, що алкоголь є ефективним знеболюючим засобом. Його можна порівняти з опіоїдними препаратами, такими як кодеїн, і він значно ефективніший, ніж парацетамол”.

Тож пиво краще пригнічує біль, ніж парацетамол, однак, слід пам’ятати, що зловживання алкоголем шкодить здоров’ю, тож споживати його потрібно відповідально.

Поділись


Новини партнерів