Не лише молоко: які багаті на кальцій продукти варто включити у свій раціон

Ми з дитинства знаємо, що кальцій надзвичайно важливий для здоров’я кісток та зубів. Жінки віком від 18 до 50 років та чоловіки віком від 18 до 70 років повинні споживати близько 1000 мг кальцію на добу, пише Жіночий світ з посиланням на News 18.

В дослідженні, яке було опубліковано в журналі Nutrients минулого року, зазначається, що таке споживання кальцію необхідне для зменшення ризику низького артеріального тиску (гіпотензії), гестозу і еклампсії у вагітних, порушення згортання крові, колоректального раку, підвищеного рівня холестерину, порушення функції м’язів, нервових розладів та остеопорозу.

Тому отримувати достатню кількість кальцію вкрай важливо для нашого здоров’я. Найпопулярнішими джерелами кальцію є молоко та молочні продукти, але вони не єдині. Ось які продукти слід включити до свого раціону, щоб збільшити споживання кальцію:

Листяна зелень. Зелені листові овочі дуже багаті на кальцій і вам варто вживати їх регулярно. До них належать капуста, броколі, шпинат, листя салату, рукола, тощо.

Горіхи та насіння. Ці популярні продукти, які часто використовують як здорову альтернативу висообробленим закускам, мають дуже високий вміст кальцію, а також інших мінералів і антиоксидантів. Найбільше кальцію ви можете знайти в насінні маку, кунжуту, чіа та всіх видах горіхів, особливо в мигдалі.

Бобові. Нут, чорна квасоля, сочевиця та інші види бобових дуже багаті на кальцій. Крім того, вони містять багато інших мінералів, а також білків, клітковини і вітамінів. Тому рекомендується їсти бобові щодня.

Соя та продукти з неї. Соєві боби та продукти на зразок тофу містять цілий ряд мінералів, зокрема й кальцій. З врахуванням того, що це рослинні продукти, вони є ідеальним джерелом кальцію для вегетаріанців та веганів, а також для людей з непереносимістю лактози.

Риба. Всі види риби, які можна їсти разом з кістками, містять величезну кількість кальцію. Національний фонд остеопорозу США рекомендує включити у свій раціон скумбрію, лосось, сардини, а також інші морепродукти, такі як креветки.

Сушений інжир. Цей продукт, що зараз доступний практично в будь-якому супермаркеті, серед усіх сухофруктів має найбільший вміст кальцію. Крім того, він багатий на калій та вітамін К.

Поділись


Новини партнерів