Медики назвали вітамін, дефіцит якого може стати причиною болю в спині

Біль у нижній частині спини може виникати раптово. В більшості випадків він може пояснюватись тим, що ви спали в незручній позі або піднімали щось важке. Однак, не завжди. Інколи біль в спині може бути викликаний нестачею вітаміну D, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Вітамін D, який також називають вітаміном сонячного світла, необхідний організму для засвоєння кальцію та фосфору. Без цих поживних речовин неможливо зберегти здоров’я зубів, кісток та м’язів. Нестача цього вітаміну може викликати біль у попереку.

Зв’язок між болем у спині та вітаміном D підтвердили великі дослідження, засновані на спостереженнях. В одному з них взяли участь понад 9000 жінок похилого віку.

Науковці виявили, що у людей, які мають дефіцит вітаміну D, біль у спині виникає частіше, в тому числі й сильний біль, що впливає на повсякденне життя.

В іншому дослідженні вчені перевіряли, чи допоможе збільшення споживання вітаміну D зменшити біль. Ця гіпотеза підтвердилась. Дослідження було опубліковано в Journal of Steroid Biochemistry and Molecular Biology.

Вітамін D виробляється нашою шкірою під впливом сонячного світла. Також його можна отримати з деяких продуктів харчування, зокрема з жирної риби, горіхів, печінки, яєчних жовтків та грибів. У випадку сильного дефіциту лікар може призначити дієтичні добавки.

Поділись


Новини партнерів