Чи справді помідори допомагають схуднути?

Схуднення вимагає самодисципліни. Позбутись зайвих кілограмів можна тільки при дотриманні дієти та регулярних фізичних вправах. Загальновідомо, що помідори дуже корисні для здоров’я. Вони є найдоступнішим джерелом лікопену, який може допомогти знизити ризик захворювань серця та раку. Також помідори містять вітаміни С та К, фолати і калій. Вони входять у плани більшості дієт для схуднення, пише Жіночий світ з посилання на ETimes.

Але чи справді помідори допомагають схуднути? Якщо так, то як саме? Давайте розберемось.

Помідори поживні та містять при цьому мало калорій. Один середній помідор містить приблизно 24 калорії, а великий – 33. При цьому помідори багаті на клітковину, що робить їх доволі ситними. Також розчинна клітковина живить корисні бактерії кишечника, що допомагає покращити травлення. Таким чином людина може насититись, споживаючи маленьку кількість калорій.

Крім цього, помідори мають низький глікемічний індекс (ГІ). Продукти з низьким ГІ сприяють схудненню, оскільки вони контролюють рівень цукру в крові. ГІ помідорів становить 38. За міжнародною класифікацією, ГІ, що становить менше за 55, вважається низьким.

До того ж, помідори багаті на антиоксиданти, які теж відіграють певну роль у схудненні. Вони зменшують запалення та запобігають пошкодженням від вільних радикалів. При цьому помідори не містять холестерину та мають низький вміст вуглеводів, що також сприяє зниженню ваги.

Споживання томатного соку може посилити обмін ліпідів, викликаючи експресію генів, що беруть участь в окисленні жирної кислоти. Також помідори та томатний сік стимулюють вироблення амінокислоти, яка покращує здатність організму спалювати жири.

Також помідори допомагають підвищити рівень “хорошого” холестерину (ЛПВЩ) та знизити рівень “поганого” (ЛПНЩ). ЛПВЩ допомагає схуднути та знижує ризик інфаркту та інсульту.

Тож так, помідори допомагають схуднути. Але самим тільки включенням у раціон помідорів не обійдеться – потрібно також контролювати розмір порцій, дотримуватись балансу між білками, жирами та вуглеводами у вашому раціоні та регулярно виконувати фізичні вправи.

Поділись


Новини партнерів