6 порад для збереження жіночого здоров’я після 40 років

Після сорока в організмі жінки стаються кардинальні зміни. Відбуваються гормональні коливання, які впливають і на настрій, і на загальне самопочуття, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Для того, щоб зберегти здоров’я в цей період, у свій спосіб життя потрібно внести певні зміни. Доктор Раджешварі Павар, акушер-гінеколог у лікарні Motherhood Hospital розповів, яких заходів повинна вжити кожна жінка після 40 років:

Дотримуйтесь збалансованого раціону. Свіжі фрукти, овочі, бобові, продукти з цільного зерна повинні складати основу вашого раціону. Важливо скоротити споживання високооброблених продуктів, гострої та жирної їжі. Обмежте споживання алкоголю. Впевніться, що ви одержуєте достатню кількість всіх поживних речовин.

Щоденно виконуйте фізичні вправи. Регулярна фізична активність знижує ризик багатьох захворювань, включаючи діабет 2 типу, хвороби серця та суглобів. Найкращими варіантами є плавання, аеробіка, зумба, біг, тощо.

Регулярно проходьте медичні огляди. Навіть якщо ви харчуєтесь правильно та займаєтесь спортом, все одно потрібно регулярно проходити медичні огляди, щоб впевнитись, що функції органів не порушені. Зокрема потрібно постійно перевіряти рівень артеріального тиску, глюкози та холестерину в крові, а також стан щитовидної залози. Також потрібно перевіряти зір, стан шкіри, зубів, тазу і робити мамографію.

Підтримуйте міцність м’язів та кісток.  Жінки можуть страждати на остеопенію (ослаблення кісток, яке не виходить за межі норми) та остеопороз (екстремальна втрата кісткової маси). В подальшому ці стани можуть сильно збільшувати ризик переломів. Тому після 40 років жінкам особливо важливо отримувати достатньо кальцію та вітаміну D, особливо в період пост-менопаузи.

Контролюйте рівень стресу. Всі ми час від часу перебуваємо в стресі, але хронічний стрес пов’язаний з багатьма проблемами зі здоров’ям. Щоб знизити рівень стресу ви можете зайнятися йогою, медитацією чи дихальними вправами.

Знайте сімейну історію хвороб. Ви повинні знати, які хвороби та медичні стани зустрічаються у вашій родині, особливо про ті, в яких генетика відіграє не останню роль. Крім того, ви повинні передати цю інформацію своїм дітям.

Поділись


Новини партнерів