Фахівці розказали, як позбутись набряків на ногах і чим вони можуть бути викликані

Набрякання ніг часто викликане накопиченням зайвої рідини. Набряк виглядає як набухання стоп, щиколоток або ніг, при якому шкіра може стати блискучою, розтягнутою та почервонілою, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Набряки можуть бути викликані багатьма причинами. Наприклад, вони можуть з’явитись через довге сидіння або лежання в одній позі, надто солону їжу, надмірну вагу, вагітність, та прийом деяких ліків, зокрема протизаплідних таблеток, стероїдів, антидепресантів та препаратів, що знижують тиск.

Більш серйозні причини набряків включають травми, такі як розтягнення та вивихи, укуси комах, проблеми з нирками, печінкою чи серцем, а також згущення крові.

В більшості випадків набряки сходять самі через кілька днів, однак ви можете це пришвидшити. Медики рекомендують лягати та класти ноги на підвищення, скажімо на подушки, коли випадає така можливість. Вправи середньої інтенсивності, такі як ходьба, теж допомагають покращити кровообіг та зняти набряки. Якщо ви часто страждаєте від набрякання ніг, підберіть собі зручне та широке взуття на низькому ходу з м’якою підошвою. Щоб уникнути інфекцій, набряклі ноги потрібно регулярно мити та зволожувати. Протягом дня вони мають залишатись сухими.

Іноді допомогти позбутись набряклості ніг може вода, але все залежить від причини набряків. Скажімо, якщо ноги набрякли після того, як ви пили алкоголь, то вживання великої кількості води і навіть прохолодна ванночка для ніг зможуть зарадити.

А от чого варто уникати, якщо у вас часто бувають набряки, то це тривалого сидіння чи стояння, а також неправильно підібраного одягу та взуття. Вони не повинні бути занадто тісними.

Поділись


Новини партнерів