Дієтолог розказала, кому не варто їсти мигдаль

Мигдаль – це один з найпопулярніших деревних горіхів у світі. Він містить величезну кількість білка, клітковини, калію, фосфору, магнію та вітаміну Е, завдяки чому він допомагає зберегти здоров’я шкіри, знизити ризик серцевих захворювань та раку, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Однак, як і з будь-якою іншою їжею, важливо знати міру. Приміром, надлишок мигдалю у раціоні може стати причиною проблем із травленням. А деяким людям потрібно бути особливо обережними з цим смачним та поживним продуктом. Доктор Приянка Рохтагі, дієтолог з клініки Apollo Hospitals, розповіла, кому саме.

В першу чергу, варто уникати мигдалю тим, хто приймає певні різновиди ліків. Сюди належать проносні засоби, препарати для зниження тиску та антибіотики. Річ у тім, що мигдаль дуже багатий на марганець. Жменька мигдалю може забезпечити вам 27% від денної норми його споживання. Марганець може взаємодіяти з лікарськими препаратами, особливо якщо мигдаль – це частина багатої на марганець дієти.

Звісно ж, до людей, яким не слід їсти мигдаль, належать ті, хто має алергію на горіхи. У такому випадку вживання мигдалю може спричинити небезпечну для життя анафілаксію.

Не варто також їсти мигдаль тим людям, які мають труднощі з ковтанням, наприклад, маленьким дітям і людям похилого віку. Горіхи мигдалю тверді і досить великі, тож існує ризик обтураційної асфіксії. При хворобі Паркінсона, старечому недоумстві та обмеженій мобільності такої їжі теж варто уникати.

Оскільки мигдаль є потужним джерелом вітаміну Е, його не потрібно комбінувати з вітамінними добавками, які його включають. Таке поєднання може стати причиною передозування вітаміну Е, ознаками якого є млявість, помутніння зору, головні болі, діарея та метеоризм.

Поділись


Новини партнерів