Про який небезпечний стан можу свідчити здуття живота

Зазвичай здуття живота спричинене незначними порушеннями травлення, однак інколи воно може свідчити про серйозну хронічну хворобу, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Мова йде про серцеву недостатність. Цим терміном позначається нездатність серця ефективно перекачувати кров, внаслідок чого тканини та органи не отримують її в достатній кількості. З часом серцева недостатність тільки погіршується.

Вона виникає через ослаблення або затвердіння серцевого м’яза. Симптоми можуть розвиватись поступово, протягом тижнів чи місяців, або ж можуть виникнути раптово. Крім роздутого шлунка, в серцевої недостатності є і інші попереджувальні ознаки. До них належать швидка стомлюваність, утруднення дихання та набрякання щиколоток.

Проблеми з диханням можуть виникнути в будь-який час, однак найчастіше це відбувається, коли людина лежить. Деякі пацієнти із серцевою недостатністю можуть навіть прокидатись вночі через нерегулярне дихання.

Часто люди, які страждають на серцеву недостатність, почуваються втомленими більшу частину дня, а фізичні вправи їх виснажують.

До менш поширених симптомів належать кашель, який може посилюватись вночі, хрипи, втрата апетиту, збільшення ваги або схуднення, запаморочення, втрата свідомості, нерегулярне серцебиття та сплутаність думок.

Факторами ризику серцевої недостатності можуть бути ішемічна хвороба артерій, гіпертонія, діабет, апное сну, зловживання алкоголем, паління та наявність в анамнезі інфаркту. У людей, які народились з вадами серця, серцева недостатність розвивається частіше. Також можуть збільшити ризик серцевої недостатності деякі ліки.

Поділись


Новини партнерів