Названо популярний напій, який допомагає захистити здоров’я печінки

За останні роки зелений чай здобув шалену популярність. Це пов’язано не лише з чудовими смаковими якостями, а і з його користю для здоров’я, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Найчастіше зелений чай використовують, щоб пришвидшити схуднення. Однак, завдяки вмісту антиоксидантів, він також зміцнює здоров’я серця, мозку та печінки.

Печінка належить до життєво важливих органів, оскільки саме вона проводить детоксикацію організму, тобто допомагає очистити його від шкідливих речовин. Тому дуже важливо зберегти її здоровою.

За даними дослідження, опублікованого в Journal of Nutritional Biochemistry, комбінація екстракту зеленого чаю та фізичних вправ може знизити тяжкість пов’язаних з ожирінням захворювань печінки на 75%.

Ще одне дослідження, проведене в 2015 році, яке було опубліковане у World Journal of Gastroenterology, показало, що зелений чай знижує кількість жирових запасів в організмі, допомагає боротись з оксилювальним стресом та зменшує прояви безалкогольної хвороби жирової печінки.

Шаліні Блісс Гарвін, старший дієтолог клініки Columbia Asia Hospital, пояснює: “Сучасна дієта, яка включає фаст-фуд, смажену їжу та консервовані продукти, містить велику кількість насичених жирів, які сильно навантажують печінку при регулярному вживанні. Ми рекомендуємо пацієнтам дотримуватись раціону, який включає більше фруктів та овочів”.

“Також ми рекомендуємо їм вживати зелений чай, оскільки він містить антиоксиданти під назвою катехіни, які допомагають захистити печінку. Антиоксиданти підсилюють природний процес детоксикації печінки та захищають її від шкоди, якої можуть завдавати вільні радикали. Різні дослідження показали, що зелений чай знижує ризик багатьох захворювань печінки, включаючи рак. Діабет типу 2 також є важливим фактором ризику для безалкогольної жирової хвороби печінки. Вживання зеленого чаю знижує рівень цукру в крові та допомагає запобігти розвитку діабету”, – додає вона.

Ви можете пити зелений чай в будь-який час доби, але користь приносить тільки помірне споживання. Не варто пити більше 2-3 чашок на добу.

Поділись


Новини партнерів