Які специфічні ознаки інсульту можуть з’являтись у жінок

Інсульт виникає при порушенні або серйозному зменшенні кровопостачання до певної частини мозку. Це може вплинути на роботу мозку, а отже і на функціонування всього тіла, пише Жіночий світ з посиланням на News 18.

Що довше обмежується приплив крові до мозку, то сильнішими будуть пошкодження. Саме тому вміння розпізнати ранні ознаки інсульту та можливість негайно звернутись по медичну допомогу відіграють надзвичайно важливу роль у порятунку життя пацієнтів при інсульті.

Ряд симптомів інсульту може проявитись в будь-кого, але кілька досліджень показали, що існують специфічні ознаки, які проявляються тільки у жінок. Ці ознаки зазвичай не пов’язують із інсультом, тому часто жінки довше не отримують медичної допомоги.

Дослідження, опубліковане в Current Cardiology Reports в 2010 році, показало, що хоча чоловіки більш схильні до інсультів, у жінок вищий ризик інсульту протягом життя, особливо в похилому віці. Також жінки відновлюються після інсульту довше, ніж чоловіки. Це пов’язано з багатьма аспектами, включаючи специфічні для статі захворювання та більшу схильність до депресії.

У жінок можуть проявлятись специфічні симптоми інсульту, які відрізняються від відомих попереджувальних ознак, що можуть проявлятись і в чоловіків, і в жінок. До них належать відчуття втоми, нудота та блювота, судоми, біль, утруднення дихання та гикавка. Якщо ви помітили в себе або в близьких вам жінок кілька із цих ознак одночасно, зверніться по медичну допомогу. Так, вони не обов’язково свідчать про інсульт, причин їх появи може бути багато. Але краще перестрахуватись, ніж потім шкодувати.

Поділись


Новини партнерів