Як вилікувати кон’юнктивіт в домашніх умовах

Кон’юнктивіт – це запалення або інфекція у зовнішній оболонці очного яблука або ж у внутрішній оболонці повіки. Якщо інфекція бактеріальна, його можна вилікувати за допомогою антибіотичних крапель. Якщо ж інфекція вірусна – краплі тут безсилі, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Кон’юнктивіт заразний і може передаватись при контакті з очима або виділеннями інфікованого. Він може викликати почервоніння, свербіж та сльозотечу. Також може виділятися гній, який з часом затвердіває.

При вірусному кон’юнктивіті залишається тільки чекати, доки імунітет подолає інфекцію. Зазвичай це займає 2-3 тижні. Вірусний кон’юнктивіт зазвичай вражає одне око, а через кілька днів збудник інфекції потрапляє в інше.

Ось 5 речей, які потрібно робити, щоб усунути симптоми кон’юнктивіту:

Мокрий та холодний компрес. Він зменшить запалення та почервоніння. Змочіть чисту тканину у холодній воді та викрутіть її, щоб видалити зайву вологу. Покладіть тканину на очі на кілька хвилин. Після того, як знімете тканину, негайно вимийте руки.

Теплий компрес може допомогти видалити з очей гній. Гній, як правило, виділяється при бактеріальному кон’юнктивіті. Він швидко висихає і утворює кірочку по краях повік. Інфікованій людині може бути складно відкривати очі, особливо зранку.

Для заспокоєння подразнення та для того, щоб позбутись відчуття печіння, можна використовувати зволожуючі очні краплі.

Надзвичайно важливо уникати дотиків до очей. Це може погіршити симптоми. Якщо ви відчуваєте сильне свербіння, то ретельно вимийте руки перш, ніж потерти очі.

Взагалі, миття рук відіграє ключову роль у запобіганні поширенню кон’юнктивіту. Також важливо регулярно змінювати постільну білизну, особливо наволочки. Також необхідно користуватись чистими та індивідуальними рушниками.

Поділись


Новини партнерів