Вчені встановили, що коронавірус може передаватись від матері до плоду

Нове італійське дослідження показало, що вагітні жінки можуть передати COVID-19 плоду, пише Жіночий світ з посиланням на Sunday Times.

Дослідження провели науковці з Міланського університету. Його результати представили на 23 Міжнародній конференції зі СНІДу на минулому тижні. В дослідженні обстежували плаценти 31 жінки, а також пуповини. У двох жінок та пуповині їхніх дітей виявили коронавірусну інфекцію, яка також викликала запальну реакцію у плаценті та плазмі. У дітей коронавірусу не виявили.

Провідний автор дослідження Клаудіо Феніція, який представляв результати дослідження, сказав, що результати є попередніми, але вони підтвердили, що вертикальна передача можлива. “У цих двох випадках коронавірус виявили у плаценті, а в двох інших коронавірус виявили у новонароджених. Загалом, наші результати дають підстави вважати, що вертикальна передача під час вагітності можлива”.

Дослідження проводили в трьох лікарнях на півночі Італії.

Ще одне дослідження провели вчені з Каліфорнійського університету. Вони також вважають, що вагітні жінки можуть передати вірус плоду. У статті, яку в червні опублікували в American Journal of Perinatology, керівник дитячої інфекційної лікарні Дін Блумберг підкреслив важливість розуміння термінів та шляхів передачі вірусу від матері до дитини.

Крім того, на конференції представили багатообіціяючі результати лікування важких випадків COVID-19 двома препаратами проти гепатиту С – софосбувіром та даклатасвіром.

Поділись


Новини партнерів