Названо недорогий продукт, який допомагає знизити артеріальний тиск

Високий артеріальний тиск називають тихим вбивцею, оскільки він може ніяк не проявлятись, доки не виникнуть серйозні ускладнення. Нормальний показник кров’яного тиску становить від 90/60 мм рт.ст. до 120/80 мм рт.ст., пише Жіночий світ з  посиланням на Express.

Нещодавнє дослідження показало, що один доступний та поживний продукт може допомогти знизити рівень артеріального тиску та підтримувати його в межах норми. Цим продуктом є шпинат.

Шпинат – це чудове джерело калію, фолатів та магнію. Калій допомагає нейтралізувати вплив натрію на організм, який призводить до підвищення артеріального тиску.

Річ у тім, що для того, аби нирки могли виводити з організму надлишок рідини, потрібен баланс між натрієм та калієм. Надмірне споживання солі цей баланс порушує. Зайва рідина чинить тиск на стінки судин та підвищує артеріальний тиск.

З часом надлишок натрію може призвести до виникнення хвороб нирок. Тоді вони не зможуть виводити з організму токсичні відходи і вони будуть накопичуватись в організмі.

Крім того, через постійний тиск стінки судин стануть жорсткішими, артерії будуть звужуватись, що призведе до ще більшого підвищення тиску. В якийсь момент може статись прорив судини, або ж судина може звузитись так сильно, що не зможе пропускати кров. Коли це трапляється, органи не можуть отримувати кисень, що призводить до порушення їх роботи.

Калій допомагає цьому запобігти, врівноважуючи негативний вплив натрію та знижуючи артеріальний тиск. Вживання шпинату допоможе відновити баланс натрію та калію в організмі, який необхідний для правильної роботи нирок.

Поділись


Новини партнерів