5 дивовижних корисних властивостей шоколаду

Шоколад люблять ласуни у всьому світі. Вперше його почали вживати цивілізація ольмеків у Месоамериці, а справжню популярність шоколадні цукерки здобули після відкриття Америки європейцями, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Почуття провини, яке супроводжує вживання навіть мінімальної кількості шоколаду, змусило багатьох людей обмежити його порції, до того ж з часом шоколад набув поганої репутації через негативний вплив на здоров’я людини. Велика кількість жирів та цукру в шоколаді, особливо молочному, призводить до збільшення ваги, гіпертонії, збільшення ризику діабету 2 типу та прищів.

Ось 5 корисних властивостей шоколаду, які руйнують помилкове уявлення про нього як про нездоровий продукт:

Шоколад має високу поживну цінність. В шоколаді міститься розчинна клітковина та багато важливих мінералів, таких як магній, марганець, мідь, залізо, калій, селен, фосфор і цинк. Крім того, шоколад містить деяку кількість кофеїну, але не стільки, щоб порушити ваш сон.

Шоколад корисний для вагітних жінок. Дослідження показали, що щоденне вживання 30 г шоколаду під час вагітності позитивно позначається на розвитку плоду. Дослідження було представлене в 2016 році на Нараді з питань вагітності, яке проводило Товариство з охорони здоров’я матері та дитини в Атланті, штат Джорджія.

Шоколад містить багато антиоксидантів. Шоколад – це чудове джерело поліфенолів, флавонолів та катехінів, які зміцнюють імунітет, зменшують запалення та захищають від шкоди, завданої вільними радикалами.

Шоколад зменшує ризик хвороб серця. Дослідження, опубліковане в журналі BMJ,показало, що регулярне вживання шоколаду знижує ризик серцевих хвороб на третину. Він запобігає накопиченню відкладень холестерину на стінках судин.

Шоколад сприяє зниженню артеріального тиску. Антиоксиданти з шоколаду стимулюють ендотелій та сприяють виробленню оксиду азоту, який допомагає знизити опір кровотоку, тим самим зменшуючи кров’яний тиск.

Як бачите, помірні кількості шоколаду не тільки не зашкодять, а і принесуть користь. Тому потіште себе шматочком, ви на це заслуговуєте.

Поділись


Новини партнерів