Кардіолог розповіла, який вітамін пов’язаний з гіпертонією

Згідно з даними декількох десятків досліджень, низький рівень вітаміну D в організмі веде до підвищеного ризику розвитку артеріальної гіпертензії.

Кардіолог Ірина Мурадян розповіла в своєму Instagram, який вітамін відіграє важливу роль в профілактиці захворювань серця і судин. Вона розповіла, що італійські вчені проаналізували понад 30 наукових робіт, в яких вивчали дефіцит вітаміну D. У більшості цих досліджень був виявлений зв’язок між браком цього вітаміну і підвищеним ризиком розвитку артеріальної гіпертонії.

Мурадян зазначила, що дефіцит вітаміну D може розглядатися як додатковий некласичний фактор ризику розвитку серцево-судинних захворювань. А значить може бути не тільки засобом профілактики, а й компонентом в лікуванні гіпертонії та інших серцево-судинних захворювань.

В Україні нормальним вважається показник від 30-60 нг / мл. Багато експертів вважають, що у більшості українців спостерігається його нестача. Особливо небезпечно це для дітей і літніх людей, оскільки загрожує серйозними проблемами з боку опорно-рухового апарату.

Читайте також: Фахівець розповів про маловідомі симптоми наближення серцевого нападу

Кому потрібно здати аналізи на рівень вітаміну D? Перш за все тим, хто страждає від захворювань кісток і суглобів. Рекомендується зробити аналіз майбутнім мамам, пацієнтам із запальними та системними захворюваннями, а також всім літнім людям, у яких були переломи в недавньому минулому. Особливо, якщо перелом виник «на рівному місці» – після впливу, який на перший погляд не здавався серйозним.

Поділись


Новини партнерів