Фахівець розповів про маловідомі симптоми наближення серцевого нападу

Серцеві напади зазвичай раптові. Надходження крові до серця блокується і наслідки цього можуть бути фатальними. Якщо не реагувати на попереджувальні ознаки, серцевому м’язу можна завдати непоправної шкоди. Тому, розуміння того, які симптоми можуть свідчити про наближення серцевого нападу, може врятувати життя, пише Жіночий світ з посилання на Express.

На жаль, більшість людей з симптомів серцевого нападу знають лише біль у грудях, і навіть про нього мають дуже приблизне уявлення. За даними британської NHS, людина може відчувати тиск в області грудної клітки, а біль може поширюватись від грудей до щелепи, рук та спини.

Важливо пам’ятати, що серце пов’язане з усіма органами нашого тіла. Це означає, що коли починаються збої в його роботі, можуть постраждати й інші органи.

За словами доктора Ікбала Маліка, консультанта-кардіолога з клініки OneWelbeck, ви можете відчути перші ознаки серцевого нападу у лівому плечі. Біль та скутість можуть бути наслідком травми, але якщо біль поширюється вниз по руці або віддає в шию, імовірніше за все, це ознака серцевого нападу, що насувається.

Причина полягає в тому, що нерви в руках та серці надсилають сигнали до одних і тих же клітин мозку, тому біль у руці може розпізнаватись раніше, ніж біль у грудях.

Ще однією маловідомою ознакою серцевого нападу є біль у щелепі чи зубах. Звісно, зуби можуть боліти з багатьох причин, але якщо ви відчуваєте безпричинний пульсуючий біль в зубах чи щелепі та помічаєте задишку, зверніться до медиків.

Також доктор Малік зазначає, що біль у грудях чи верхній частині живота, який часто буває наслідком печії чи нетравлення шлунка, теж можуть бути ознакою наближення інфаркту. Звісно ж проблеми зі шлунком зустрічаються частіше, ніж серцеві напади, але якщо ознаки печії поєднуються з відчуттям важкості та тісноти, якщо у вас з’явились проблеми з диханням, негайно зверніться до медиків.

Якщо ви не впевнені у симптомах, краще виявити більше обережності, особливо, якщо біль довго триває або наростає.

Якщо у вас серцевий напад, очікуючи на швидку ви повинні спокійно лежати чи сидіти, щоб не навантажувати серце. Також, якщо у вас немає алергії, ви можете випити таблетку аспірину. Він сприяє розрідженню крові та покращенню припливу крові до серця.

Поділись


Новини партнерів