Названо ягоду, яка може зменшити чутливість шкіри

Різкі перепади температури та вологості повітря можуть позначитись на чутливій шкірі. Якщо ви страждаєте від чутливості шкіри, то могли помітити за останні кілька тижнів такі проблеми, як сухість, почервоніння або набрякання обличчя. Однак це можна виправити за допомогою збалансованої дієти, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Food.

Нещодавнє дослідження показало, що вживання чорної малини може допомогти зменшити почервоніння, запалення та інші прояви підвищеної чутливості шкіри.

Дослідження проводили науковці з Державного університету штату Огайо, вони опублікували його результати в журналі Nutrients.

Стів Огуму, старший автор дослідження, сказав: “Зазвичай ліки наносять прямо на шкіру, наприклад стероїдні мазі. Те, що вживання в їжу ягід може мати такі ж результати, було досить несподівано”.

Дослідження проводилось на мишах. Обидві групи мишей харчувались однаково, різниця була тільки в  тому, що одній групі давали чорну малину. Через три тижні науковці перевірили чутливість шкіри мишей до зовнішніх подразників і побачили, що група мишей, яка їла малину реагувала на них менше, ніж ті миші, яким малини не давали.

“Імунна система дуже складна, і коли ми почали визначати унікальні клітини, на які діють ягоди, ми змогли побачити, як ягоди інгібують запалення. Багато негативних ефектів, які ми можемо спостерігати, можуть не бути пов’язані з патогенами чи алергічними реакціями, а бути результатом реакції нашого тіла на певні тригери”, – сказав Огуму.

Поділись


Новини партнерів